Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

0

 

Allereerst is het handig om te weten wat een kredietkaart is. Een kredietkaart is een algemeen aanvaard betaalmiddel. De kredietkaart staat voor uitstel van betaling. Pas na een maand na je uitgaven betaal je het totale bedrag van wat je gekocht hebt in de afgelopen maand. Een krediet kaart wordt in bijna ieder land geaccepteerd. Kredietkaarten zijn geldig bij hotels, restaurants et cetera.

Later betalen.

Zoals de naam al zegt betaal je achteraf, wanneer je betaalt met de krediet kaart, wordt het geld niet van je rekening gehaald, maar ontvang je aan het einde van de maand een factuur met alles wat je moet betalen. Als je gewoon netjes betaalt is er niks aan de hand, maar wanneer je niet aan de betaling eisen voldoet, dan geldt een zogeheten kredietrente totdat je het verschuldigde bedrag betaald.

Voordelen van een kredietkaart

  • Wanneer je niet in staat bent om het verschuldigde bedrag te betalen, is er de mogelijkheid om ervoor te kiezen om de factuur te spreiden. Als u dit doet betaal je het verschuldigde bedrag in termijnen af.
  • Kredietkaartmaatschappijen hebben meestal een relatief goede klantbediening en bieden geregeld extra promoties voor kaarthouders
  • Aankopen die gedaan zijn met de kredietkaart zijn erg goed verzekerd. Zo zijn deze kaarten verzekerd bij verlies, diefstal en fraude. Wanneer u het gekochte product niet ontvangt kun je de betaling annuleren en hoef je dit niet te betalen.
  • Kredietkaarten zijn erg gemakkelijk te gebruiken. Zelfs in erg afgelegen streken kan je vaak betalen met een kredietkaart. Dit komt omdat erg veel mensen een krediet kaart hebben.

Een kredietkaart kent dus aardig wat voordelen en is erg verleidelijk om te hebben. Het is je nu duidelijk gemaakt wat een kredietkaart is en wat de voordelen van een kredietkaart zijn. Als je interesse hebt in een eigen kredietkaart, kijk dan eens even op: de-voordeligste-kredietkaart.be

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.