Vijf vergelijkingssites vergeleken

0

Veel Nederlanders gebruiken een vergelijkingssite om een zorgverzekering uit te kiezen. Maar welke site moet je gebruiken? Insiderz ging op onderzoek uit en vergeleek de vergelijkingssites.

 

1: Independer

Wellicht de bekendste vergelijkingssite in dit overzicht is de vergelijkingssite van Independer. In een aantrekkelijke interface presenteert de website de meest gangbare opties voor jouw verzekering. Daarbij wel een kleine waarschuwing… De sitenaam impliceert onafhankelijkheid, maar de website heeft een verdienmodel gebaseerd op de afgesloten verzekering. Je vindt er een goed advies, maar helemaal ‘independent’ is het niet.

Bekijk deze vergelijkingssite

 

2: De Consumentenbond

Ook de Consumentenbond krijgt per aanmelding betaald, maar oogt in alle opzichten betrouwbaar en degelijk. Logisch, want wij zouden niks anders verwachten van een organisatie die al bijna 70 jaar de belangen van consumenten vertegenwoordigd.

Bekijk deze vergelijkingssite

 

3: Wij Verzekeren

Assurantiekantoor Wij Verzekeren komt met een praktische en boven alles eerlijke tool om zorgverzekeringen mee te vergelijken. Wat aan deze vergelijker opvalt, is dat het aanbod groot is en de voorgestelde verzekering erg dicht bij onze wensen in de buurt komt. Van alle vergelijkingssites in dit overzicht, is dit namelijk de enige waar we ook daadwerkelijk mee konden besparen op onze zorgpremie.

Bekijk deze vergelijkingssite.

 

4: United Consumers

unitedconsumers zorgverzekeringsvergelijker

De website United Consumers vergelijkt verschillende consumentenproducten, waaronder de zorgverzekeringen. De ervaringen van voorgaande jaren, is dat United Consumers tot aan de opzegdeadline van 31-12 een ruim aanbod hanteert – ruimer dan sommige andere vergelijkingssites, waar aangeboden pakketten al voor het verstrijken van de deadline uit het overzicht kunnen verdwijnen.

Bekijk deze vergelijkingssite

 

5: Zorgkiezer

zorgkiezer

De hekkensluiter van dit rijtje is Zorgkiezer, al jarenlang een populaire site onder veel Nederlanders. Ook hier valt het ruime aanbod 55 zorgverzekeringen op. Uniek aan deze site is dat er niet alleen wordt vergeleken op de prijs, maar óók op de inhoud.

Bekijk deze vergelijkingssite

 

Tot slot

Hierboven noemen we vijf sites, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Welke site is jouw favoriet? Laat het ons weten in een reactie op onze Facebook-pagina.

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.