Hoe zelf water ontkalken?

0

Kalk in water voorkomen, hoe doe je dat?

Kalk in water voorkomen, hoe doe je dat?

Kalk in water is simpel te voorkomen met de installatie van de juiste apparatuur, zoals een waterontharder. Andere dingen, zoals een magneet of het koken van water, blijken in de praktijk namelijk nooit te werken.

Kraanwater in Nederland bevat kalk, in de vorm van calcium en magnesium. En dat is geen goed nieuws. Kalk zorgt niet alleen voor een vervelende aanslag in de douche en op servies, het is ook nog eens vervelend voor mensen met een droge of gevoelige huid.

Oftewel: kalk in het water wil je het liefste voorkomen.

Wat niet werkt: een magneet

Waterontharders gebaseerd op de werking van een magneet zijn momenteel erg populair. De magneten zijn relatief goedkoop en zijn gemakkelijk zelf te installeren, waardoor veel consumenten overgaan tot een aanschaf.

Toch is de realiteit minder mooi dan de makers van magneetontharders suggereren. We schreven het al eerder: er is geen bewijs dat een waterontharder magneet een positief effect heeft op de kwaliteit van het water.

Gebakken lucht, dus.

 

Wat ook niet werkt: water koken

Een ander hardnekkig gerucht is dat gekookt water de kalkaanslag tegengaat. Ook dit verhaal kunnen we gemakkelijk naar het rijk der fabelen verwijzen. Kalk verdampt namelijk niet en blijft dus ook na het koken in het water.

Sterker nog: tijdens het koken zal het water zelfs wel verdampen, waardoor er in verhouding juist méér kalk in je water zit dan ervoor. Niet doen dus.

 

Wat wel werkt: een waterontharder

De beste manier om kalk uit het water te halen is door middel van een filtersysteem, oftewel een waterontharder. Deze wordt op de waterleiding aangesloten. De waterontharder vangt calcium en magnesium af, en voorziet zo de rest van het huis van zacht water.

 

Wat kost het?

Overweeg je een waterontharder te kopen? De Omega waterontharder wordt op maat geïnstalleerd door een ervaren vakman. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan, en we rekenen precies voor je uit wat de aanschaf van een Omega inclusief installatie gaat kosten

Meer info: https://www.omegawater.nl/veelgestelde-vragen/kalk-water-voorkomen/

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.