Projectwoningen en kavels in De Oostergast

0

Nieuwbouw Groningen is nergens mooier dan in De Oostergast.

De Oostergast is een nieuwe nieuwbouwwijk, gelegen in het oosten van het dorp Zuidhorn. De aanleg van de wijk is begonnen in 2007. De opvallende naam heeft een historische betekenis. De naam verwijst niet naar een persoon, maar naar een historische zandrug uit de Iijstijd, genaamd ‘de gast’. Deze zandrug gaf eveneens de naam aan de naburige dorpen Lutjegast en Grootegast.

 

Het oorspronkelijke plan omvatte 1140 woningen ten noorden van de insteekweg naar Zuidhorn. Inmiddels is het project de tweede fase ingegaan en komen er nog eens honderden woningen en appartementen bij. De bij groeit de komende jaren dus door.

Langs de wijk ligt de spoorlijn Leeuwarden – Groningen. In de wijk is een brede school voor CBS Het Anker en OBS de Borg. Ook de kinderopvang, peuterspeelzaal en het zwembad hebben een plek in de wijk. Op de dierenweide genaamd de Zonneweide is een hoop plezier voor jong en oud.

In de wijk wordt dus volop gebouwd. Regelmatig komen er nieuwe kavels in de verkoop en worden nieuwe projectwoningen te koop aangeboden.

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.