SEO, wat kun je ermee?

SEO, wat kun je ermee?

0

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine, op de voor die webpagina relevante trefwoorden, trefwoordcombinatie(s) casu quo zoekterm(en). Aangezien een vermelding in die organische resultaten gratis promotie is, vormen deze zoekresultaten een interessant alternatief voor zoekmachineadverteren.

Het is tot op vandaag grotendeels onduidelijk hoe zoekmachines zoals Google precies hun zoekresultatenvolgorde (SERP) bepalen. Wel is duidelijk dat dit (in elk geval grotendeels) geautomatiseerd gebeurt met behulp van search ranking factors, waarbij aan elke search-rankingfactor een numeriek gewicht wordt toegekend.[

Google heeft diverse malen laten weten dat het meer dan 200 search-rankingfactoren hanteert. Diverse SEO-professionals hebben gepoogd om al die factoren te ordenen naar belang. Tegenwoordig zijn de Google zoekresultaten steeds meer op de gebruiker afgestemd en vooral ook regionaal verschillend.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zoekmachineoptimalisatie

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.