6 tips om je energieleverancier te slim af te zijn

0

 

hollandlamp.nl

1: Hou je koelkast in de gaten

Heb je een oudere koelkast? Let dan goed op. De rubberen randjes van de deur worden na tien jaar poreus. Je koelkast kan dan niet meer goed meten hoe koud hij is. Gevolg: je oude beestje probeert om de hele kamer te koelen, wat je per jaar honderden euro’s kost. Als je koelkast te vaak aanslaat, is een nieuwe dus al snel goedkoper.

2: Je kamer vol met kaarsen

Eén waxinelicht geeft niet veel warmte. Maar heb je er wel eens 20 tegelijk aangestoken? Probeer het eens! Met twee dozijn kaarsen heb je een kleine huiskamer al snel warm en het is nog romantisch ook. Zelfs na Valentijnsdag!

3: Investeren in LED verlichting

Een LED-lamp kost meestal een paar euro meer dan een normale lamp, maar gaat tot dertig keer langer mee. En nog mooier: hij is meer dan zeventig procent zuiniger. Bij een gemiddelde van 2,5 branduren per dag, heb je de hogere aanschafprijs na een half jaar al terugverdiend.

4: Maak van je douche een bad

Het doucheputje legen is een klus die niemand graag doet. En waarom zou je ook? Tip: ‘vergeet’ een tijdje om je doucheputje te legen, want je kunt dan in bad voor de prijs van een douche

5: Slim stoken

Staat jouw radiator ook bij de buitenmuur? Die van ons in ieder geval wel, net als die van driekwart van de wereld. Maar de helft van de energie slaat naar buiten. Om te voorkomen dat je de hele straat gaat stoken, koop je bij de bouwmarkt isolerende folie. Die plak je tussen de radiator en de muur, waardoor je warmte als een pinpongballetje weer naar binnen kaatst.

6: Samen douchen
Douche tegelijk met je kinderen of je partner. Scheelt je al snel de helft van de energie en het is nog gezelliger ook.

Was dit artikel nuttig?

Bron Hollandlamp.nl

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.