Flexitariër is de nieuwe vegetariër

Vergadereningroningen.nl

0

Waar bewust omgaan met voedsel eerder slechts een trend was, lijkt het nu toch echt de gewoontes van de Nederlanders permanent te veranderen. Het blootleggen van de gevolgen van de voedselindustrie op het milieu lijkt het begin van een radicale verandering van ons eetpatroon en onze omgang met voedsel. Maar liefst 25 procent van de uitstoot van broeikasgassen wordt veroorzaakt door de productie van voedsel. Het RIVM bracht recent dan ook een rapport uit om veilig, gezond en duurzaam voedingspatroon te bevorderen.

Flexitariër is de nieuwe vegetariër
De autoriteiten benadrukken steeds meer het belang van vlees laten staan. Zo kost het vele veevoer dat nodig is veel water, land en energie. Ook stoten de dieren veel CO2 uit en komt er methaan en lachgas vrij bij het opslaan van mest. Echter lukt het veel mensen niet om volledig vegetarisch te eten. We genieten simpelweg teveel van een malse biefstuk of een vette hamburger. Speciaal voor deze mensen is de term “flexitariër” geïntroduceerd. Je mag jezelf al flexitariër noemen als je vlees af en toe laat staan. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de avondmaaltijd, maar ook voor het ontbijt, de lunch en tussendoortjes. Maar liefst 67 procent van de Nederlanders is flexitariër, wat steeds meer een bewuste keuze wordt. Waar vlees eerder vaak hoofdbestand van een maaltijd was, zijn er tegenwoordig volop smakelijke vegetarische recepten te vinden. Probeer het eens!

Lokale producten
We worden ons steeds meer bewust van de kosten en gevolgen van het importeren van voedsel. De schappen van de supermarkt liggen vol met vergeten groenten als pastinaak, aardpeer en schorseneren. Supermarktketens en producenten promoten steeds meer producten die afkomstig zijn van lokale grondstoffen. Maar daar blijft het niet bij, de consument wil namelijk weten hoe lokaal het product echt is en de herkomst traceren. Daarom helpen bedrijven als Campina, John West en Albert Heijn een handje door bijvoorbeeld het product te volgen van platteland tot in de supermarkt.

Nog meer biologisch
Biologische producten lijken steeds populairder te worden. Consumenten vinden het meer en meer belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het milieu en het welzijn van dieren, en zijn dan ook bereid iets meer te betalen voor biologische producten.

Bewust eten bij Hampshire Hotels Groningen
Restaurants kunnen natuurlijk niet achterblijven bij deze trends, en presenteren dan ook volop vegetarische gerechten die vol zitten met lokale en biologische producten. Ook bij Vergaderen in Groningen kan je genieten van bijvoorbeeld lokale groenten van het seizoen, biologische sappen en een keur aan vegetarische gerechten. Voor meer informatie over de invulling van een bedrijfslunch of -diner kan je contact opnemen met Karla en Edmond van de afdeling Reserveringen op het telefoonnummer 050 524 80 16 of stuur een e-mail naar reservations@hampshire-groningen.nl.

Was dit artikel nuttig?

Bron Vergaderen in Groningen

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.