Een dure monteur of zelf aan de slag?

0

Binnen het huishouden zijn er een aantal verschillende elektronische apparaten, die belangrijk zijn binnen het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de oven, de koelkast, de stofzuiger, de vaatwasser, de wasmachine en ga zo maar door. De huishoudens van tegenwoordig draaien eigenlijk alleen nog op elektronische apparatuur. Maar, wat ga je doen als een van deze apparaten stuk gaat? Laat je een dure monteur komen, koop je een nieuw apparaat of ga je zelf aan de slag met het vervangen van de kapotte onderdelen?

Veel mensen kiezen er vaak voor om gelijk een geheel nieuw apparaat aan te schaffen of om een dure monteur te laten komen, wat vaak veel geld kan gaan kosten. De onderdelen zijn zelf vaak niet zo duur, de arbeidskosten wel.

 

Wat is er defect aan mijn apparaat?

Om achter het probleem van jouw apparaat te komen, moet je eerst weten waar het probleem zit en waar het ongeveer mee te maken heeft. Zodra je dit weet heb je je merk- en typenummer nodig, deze staan vaak aangegeven op een sticker op het apparaat. Ga met dit nummer en het probleem zoeken op het internet. Je komt hier vaak websites tegen die het probleem beschrijven en welk onderdeel je nodig hebt.

 

Hoe vind ik onderdelen?

Nu je weet welk onderdeel je nodig hebt, kun je op zoek gaan naar het desbetreffende onderdeel voor jouw kapotte apparaat. Ik ben bijvoorbeeld op zoek naar onderdelen voor mijn Siemens vaatwasser. Siemens onderdelen kan ik vinden door het merk- en typenummer en het probleem op te zoeken op het internet. Bijvoorbeeld: Siemens 1KDW 64007/35 filter vervangen. Hierdoor komen er verschillende websites naar voren die onderdelen aanbieden.

 

Onderhoud je apparaten goed!

Het is verstandig om af en toe een check te doen bij jouw apparaten die je vaak in het huishouden gebruikt. Maak ze om de zoveel tijd open, maak ze schoon en onderhoudt ze goed. Hierdoor voorkom je dat je apparaat kapot kan gaan en zo voorkom je dus ook dat je op zoek moet gaan naar nieuwe onderdelen. Zie je dat een onderdeel in jouw apparaat er al niet meer zo goed uitziet, vervang deze dan gewoon. Onderdelen vervangen die al minder goed werken verminderd de kans dat ze kapot gaan.

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.