Graszoden voor in de nieuwe tuin!

0

Voor het aanleggen van een nieuwe tuin kun je kiezen uit verschillende opties, denk bijvoorbeeld aan grind, tegels of gras. Als je kiest voor gras, kun je kiezen uit graszaad of graszoden. Maar, ben je bekend met graszoden en zijn voordelen? Weet je hoe je graszoden moet aanleggen? Kom hier alles te weten over het aanleggen van een mooi stuk gras door middel van graszoden!

Wat zijn graszoden eigenlijk?

Maar, het is wel handig om eerst te weten wat graszoden zijn. Graszoden zijn lange lappen gras, die bestaan uit: een laag van grond met daarin de sterke wortels van het gras en aan de bovenkant het gras zelf. Het gras wordt op grote oppervlakten gekweekt. En na ongeveer 12 maanden wordt dit gras geoogst, de wortels zijn dan namelijk sterk genoeg om ergens anders door te kunnen groeien.

De voordelen van graszoden

Omdat graszoden grote stukken gras zijn, bieden zij direct resultaat in je nieuwe tuin. Je hoeft niet nog een maand te wachten totdat er eindelijk grassprietjes uit de grond komen groeien. Graszoden zijn sterk, door de goed ontwikkelde wortels. Hierdoor kunnen graszoden in elke periode van het jaar gelegd worden. Daarnaast heeft onkruid weinig kans om door deze sterke wortellaag te komen. Hierdoor behoud je een mooi stuk gras zonder onkruid. Vogels zijn dol op graszaad en kunnen de door jouw geplante graszaden makkelijk oppikken. Door middel van graszoden hoef je hier geen rekening mee te houden. Kies daarom nu voor graszoden in jouw tuin!

Hoe worden graszoden aangelegd?

Bij het aanleggen van graszoden kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen of om dit te laten doen. Het begint in ieder geval met het omspitten van de grond, ongeveer 20 cm. Wals of stamp de omgespitte grond goed aan. Daarna wordt de grond mooi glad gemaakt, met bijvoorbeeld een hark. Daarna wordt de grond echt glad gemaakt door middel van een plank. Ga na het glad maken met de plank nog een keer over de grond met de hark, doe dit wel lichtjes. Nu kunnen de graszoden worden aangelegd. Het is belangrijk dat de graszoden strak tegen elkaar aan liggen. De graszoden worden op dezelfde manier aangelegd als een stenen muurtje. Daarna worden deze aangeklopt. Het is belangrijk om direct na het aanleggen even te sproeien, zodat de wortels een goede start kunnen maken.

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.