Hoe groen is jouw kantoor?

0

En dan hebben we het niet over het groen van de muren en accessoires, maar in de zin van milieubewust-en duurzaamheid. Een papierbak op de gang, GFT-afval en restafval gescheiden maar er zijn nog meer manieren om het kantoor “groener” te maken.

Door verantwoorde kantoorartikelen te gebruiken lever je ook een bijdrage aan het milieu. Het is bijvoorbeeld een
kleine moeite papier te gebruiken met het FSC-keurmerk. Je weet dan zeker dat het hout
waarvan het papier gemaakt is verantwoord is gekapt. Maar er zijn nog veel meer groene kantoorartikelen op de markt. Op Promo2000 vindt je hier een ruim aanbod van.

Neem bijvoorbeeld het potlood Sprout. Weet je nog; het potlood die je na het schrijven kan planten en waar een kruidenplant uit komt die je vervolgens weer kan eten. Over multifunctioneel gesproken! En zo hebben we ook producten van Bamboe, een trendy en veelzijdig inzetbaar materiaal. Bamboe is de snelst groeiende natuurlijke grondstof. De plant groeit soms tot meer dan twintig meter hoog en kan zelfs een halve meter per dag groeien!

Een groene kantoorruimte heeft een goed effect op de werknemers. Door een groene werkomgeving te creëren voelt het personeel zich prettiger, zijn ze productiever en hebben ze minder last van stress. Dit is wetenschappelijk aangetoond door onderzoekers van TNO! (Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek)

Tot slot nog even een tip:
Zorg voor “groene” koffie, ook wel de brandstof van het bedrijf genoemd. Tijdens het wegdrinken van alle kopjes koffie is het fijn om te weten dat de boeren die de koffiebonen telen hier een eerlijke prijs voor hebben gekregen. Dit is te zien aan het Fairtrade logo. Vergeet bij de koffie niet het biologische koekje er bij te serveren van snoepgoedland.

Was dit artikel nuttig?

Bron Promo2000

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.