Projectinrichting

0

De projectinrichting in Rotterdam van een kantoorpand, een recreatiepand of gewoonweg een school, is enorm belangrijk. Niet alleen heeft de inhoud van een gebouw invloed op de sfeer die er hangt, maar ook kan het de energie en werkmotivatie van werknemers maken of breken. Vroeger deden ze er niet zo moeilijk over: toen waren kantoorpanden gewoon kantoorpanden. Denk bijvoorbeeld aan oude overheidsgebouwen, waar geen greintje kleur is te bekennen. Nu zit dat wel anders. Apple ‘leads the charge’ met zijn enorm creatieve winkels en vernieuwende bedrijven gaan erin mee: de projectinrichting van Inside Office moet flexibel en leuk zijn. Voor zowel de consument als de werknemers.

PostNL
Flexibele werkplekken zijn bij PostNL al jaren beschikbaar voor alle werknemers op het kantoor. Deze werkplekken zijn zo ingericht dat ze voor iedereen op elk moment van de dag beschikbaar zijn. De hele dag zou je in principe ergens anders kunnen zitten werken. Afhankelijk met wie je een afspraak hebt of wat je op die dag wilt doen, kun je vaststellen waar je wilt zitten. Heb je een rustige plek nodig? Of wil je samenwerken met 2 of 3 mensen? Dan zoek je een plek die daarop aansluit. Geen vaste kantoorplekken meer, maar een flexibele omgeving waar de energie bruist.

PostNL is daar niet nieuw in, maar heeft het wel heer grootst aangepakt voor alle werknemers. De automatisering is ook aangepast op deze flexibele projectinrichting. De IT-omgeving. Werken in de cloud. Al je applicaties, office en voorzieningen zijn vanaf iedere werkplek in het PostNL gebouw te betreden.

Staand vergaderen?
Staand vergaderen is een nieuw concept en heeft ook te maken met een sterk vernieuwde projectinrichting. Geen stoelen meer, een wat hogeren tafel waar je prima je armen op kunt rusten tijdens het staan en vergaderen maar! Deze vorm van vergaderen vergt een actievere houding van participanten en dwingt de vergaderleider om het kort en effectief te houden. Daarnaast weerhoudt het deelnemers om eventjes op hun smartphone te zitten, omdat ze niet comfortabel op een stoel zitten. Én het voordeel van dit nieuwe detail in de projectinrichting is dat mensen lichaamstaal gaan gebruiken. Dit vergroot de boodschap die ze willen overbrengen en draagt bij aan de vergadering! Wanneer je een lange gecompliceerde vergadering voor de boeg hebt: dan kun je echt beter gaan zitten. Staand vergaderen is leuk voor korte tussentijdse vergaderingen.

Was dit artikel nuttig?

Je zou wellicht ook Meer van deze auteur

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.